l
Maak van je bedrijf een merk

Branding & Communicatie - MKB en teams van professionals


Branding & communicatiesupport voor het MKB 

 "Hoe kunnen we onze medewerkers als merkambassadeurs inzetten?"

"Hoe zorgen we ervoor dat we onze ideale klanten beter bereiken?"

 "Wat kunnen we doen om de bekendheid van onze diensten te vergroten?"

Zomaar wat vragen die mij regelmatig worden gesteld. Want vaak wordt er al veel aan communicatie gedaan, maar is de vraag of men op de goede weg is. Daarom bied ik coaching aan MKB-bedrijven die graag zelf de communicatie willen blijven uitvoeren, maar willen leren met bijvoorbeeld als doel:

- hoe de bedrijfsstrategie te vertalen in authentieke en onderscheidende content, of

- hoe samen als team online een sterk merk neer te zetten, of

- hoe bouw je aan je bedrijf als merk om klanten voor je te winnen.

Als communicatiespecialist ben ik daarom op interim basis in te huren.  Voor een branding- c.q. communicatieopdracht, of om voor een korte termijn in een communicatiebehoefte te voorzien, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Tevens bied ik onderstaande standaard modules voor het MKB. Of willen jullie eerst liever weten wat de voordelen van Branding zijn en wat ik voor jullie kan betekenen? Reserveer dan eerst deze introductieworkshop:

Online introductieworkshop MKB - Nieuwe klanten aantrekken met branding 

Willen jullie ook samen authentiek en onderscheidend communiceren? Als een gezicht naar buiten treden naar klanten en stakeholders? En willen jullie ook je online content voor 2021 hierop inrichten om nieuwe klanten te werven? 

Wat kun je verwachten van deze workshop:

-       Informatie wat branding is en hoe je de merkstrategie van je bedrijf bepaalt

-       Hoe de vertaalslag te maken van je bedrijf als merk naar jullie online presentatie via sociale media

 -      Uitleg hoe je werknemers kunt inzetten als ambassadeurs van je bedrijf

Deze workshop is bedoeld voor bedrijven die vanuit een merkstrategie met een gedegen content plan voor 2021 aan de slag willen en benieuwd zijn hoe je dit aanpakt. Tevens kun je deze eenmalige workshop ook als een ‘proeverij’ voor de online workshopmodule beschouwen 'Van werknemer naar merkambassadeur". Eventueel kun je dan nog de nodige voorbereidingen doen als jullie deze willen boeken.

Dus willen jullie ook:

- ... leren hoe je de ideale klant aanspreekt in 2021?

-... authentiek en onderscheidend communiceren in 2021?

- ...in 2021 met jullie content aan de slag vanuit een strategisch kader: branding?   

Doe dan mee met deze introductieworkshop!

Investering: 125 euro (ex btw)

Aantal deelnemers: 2 tot 3 medewerkers

Locatie: online 

Ik wil meer weten over deze introductieworkshop!


(Online) MKB module -  Van werknemer naar merkambassadeur 

Medewerkers zijn het grootste goed van je organisatie. Dat hoef ik je niet te vertellen. Maar wat nu als je je medewerkers ook involveert om aan de bekendheid van je organisatie te werken, en zo meer potentiële klanten benadert? Hoe gaaf is dat? In deze module leer ik jullie hoe dit aan te pakken. 

1x Workshop (ochtend- of middagsessie met maximaal 8 personen);  de basics van Personal Branding en ideeën voor de content door individuele medewerkers zelf in kaart gebracht, binnen het kader wat jullie als bedrijf willen uitstralen. 

Inbegrepen: voorbereidende interviews voor het 'merkkader' en een workshop op maat op basis van de informatiebehoefte van de medewerkers. Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en een naslagwerk voor de medewerkers. 

Resultaat: de opstart voor het bepalen van de content strategie voor jullie bedrijf en wat dit ook betekent voor de individuele medewerkers. Tevens zullen er allerlei tips en tools worden gedeeld hoe je medewerkers kunt inschakelen als merkambassadeurs voor de promotie van je bedrijf.  

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en onafhankelijke teams van professionals 

Investering: vanaf 995,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie voor de workshop opdrachten krijgen ter voorbereiding. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Dit kan bijvoorbeeld ook de officemanager of secretaresse zijn. Als laatste, vormen de waarden van je bedrijf samen met een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 

Interesse in deze module? Of wil je eerst nog wat meer weten wat Branding voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan dan een gratis en geheel vrijblijvende presentatie van een uur! Ik neem je dan mee in de wereld van branding en wat dit voor jou of je bedrijf kan betekenen. Klik op onderstaande button om je gegevens achter te laten, en dan neem ik contact op!

Ik wil meer weten!

"Na de workshop Personal Branding zat ik boordevol inspiratie. De workshop prikkelt om verder na te denken over vervolgstappen. Sandra geeft heel bruikbare tips. Bijvoorbeeld door het laten uitschrijven van mijn gedachten. Na het uitschrijven zegt ze: deze tekst kun je mooi gebruiken als input voor je nieuwe websitetekst. Lekker praktisch, daar houd ik van." 

Dian van Horrik, Jurist Plus


MKB module - Ontdek het merkverhaal van je bedrijf!

De perfecte (her)start voor iedere onderneming om de communicatie naar een hoger plan te tillen. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van jullie bedrijf? Hoe brengen jullie het bedrijf tot uiting in woord en beeld? En wat betekent dit voor jullie website en sociale media profielen? 

Op deze vragen zullen jullie antwoord vinden tijdens deze module om de ideeën voor jullie merk in kaart te brengen. Een praktische handleiding als basis om jullie eigen merkverhaal te onderzoeken en de eerste ideeën voor een content plan vast te leggen. Want de aandacht voor je merkverhaal zorgt voor de verbinding intern, en is ook richting stakeholders handig om op consistente wijze te communiceren en in het vizier te blijven. Kortom, het ultieme vertrekpunt om op en authentieke, onderscheidende en consistente wijze als bedrijf te communiceren!

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, jullie merkwaarden en belangrijke merkeigenschappen.  

1x Workshop (ochtend- of  middagsessie) om jullie ideale doelgroep in kaart te brengen; wat zijn de wensen, behoeften en wat weten we van het 'aankoopgedrag' van jullie klanten

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) om jullie merkverhaal verder uit te werken voor de gekozen doelgroep in een verhaalschema op hoofdlijnen.

Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en een template voor een content planning 2021 om zelf verder in te vullen

Resultaat: de basis voor jullie merkverhaal voor 1 doelgroep en een verhaalschema op hoofdlijnen (content planning 2021) 

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en teams van professionals 

Indicatie: 1.950,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie opdrachten krijgen ter voorbereiding van iedere sessie. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Als laatste, vormt een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 


Meer over mij...

De communicatiekracht van professionals en bedrijven die zichzelf als 'a force for good' zien versterken. Dat is mijn persoonlijke missie. Ik maak hierbij gebruik van zowel analytische als meer 'creatieve' werkvormen. Door de verbinding te leggen tussen beide werkvormen, kom ik tot de mooiste resultaten. Kortom, wil je weten waar de merkkracht van jullie team zit of heeft de promotie van jullie bedrijf een boost nodig? Samen gaan we ‘terug naar de tekentafel’ om de bewuste en wellicht ook onbewuste kwaliteiten en kernwaarden te (her)ontdekken voor jullie merkverhaal! 

Interesse in wat Branding voor jouw/jullie bedrijf kan betekenen, maar ben je nog niet overtuigd?

Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek!