l
Maak van je bedrijf een merk

Branding & Communicatie - MKB (regio Eindhoven/ Den Bosch)


Branding & communicatiesupport voor het MKB (regio Eindhoven/Den Bosch)

 "Hoe kunnen we onze medewerkers als merkambassadeurs inzetten?"

"Hoe zorgen we ervoor dat we onze ideale klanten beter bereiken?"

 "Wat kunnen we doen om de bekendheid  voor onze diensten te vergroten?"

Zomaar wat vragen die mij regelmatig worden gesteld. Want vaak wordt er al veel aan communicatie gedaan, maar is de vraag of men op de goede weg is. Daarom bied ik coaching aan MKB-bedrijven die graag zelf de communicatie willen blijven uitvoeren, maar willen leren met bijvoorbeeld als doel:

- hoe de bedrijfsstrategie te vertalen in authentieke en onderscheidende content, of

- hoe samen als team een sterk merk neer te zetten, of

- hoe bouw je aan je bedrijf als merk om klanten voor je te winnen.

Als communicatiespecialist ben ik daarom op interim basis in te huren.  Voor een branding- c.q. communicatieopdracht, of om voor een korte termijn in een communicatiebehoefte te voorzien, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Tevens bied ik onderstaande standaard modules voor het MKB. 

(Online) MKB module -  Van werknemer naar merkambassadeur 

Medewerkers zijn het grootste goed van je organisatie. Dat hoef ik je niet te vertellen. Maar wat nu als je je medewerkers ook involveert om aan de bekendheid van je organisatie te werken, en zo meer potentiële klanten benadert? Hoe gaaf is dat? In deze module leer ik jullie hoe dit aan te pakken. 

1x Workshop (ochtend- of middagsessie met maximaal 8 personen);  de basics van Personal Branding en ideeën voor de content door individuele medewerkers zelf in kaart gebracht, binnen het kader wat jullie als bedrijf willen uitstralen. 

Inbegrepen: voorbereidende interviews voor het 'merkkader' en een workshop op maat op basis van de informatiebehoefte van de medewerkers. Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en een naslagwerk voor de medewerkers. 

Resultaat: de opstart voor het bepalen van de content strategie voor jullie bedrijf en wat dit ook betekent voor de individuele medewerkers. Tevens zullen er allerlei tips en tools worden gedeeld hoe je medewerkers kunt inschakelen als merkambassadeurs voor de promotie van je bedrijf.  

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en onafhankelijke teams van professionals 

Prijs 2021: vanaf 995,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie voor de workshop opdrachten krijgen ter voorbereiding. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Dit kan bijvoorbeeld ook de officemanager of secretaresse zijn. Als laatste, vormen de waarden van je bedrijf samen met een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 

Interesse in deze module? Of wil je eerst nog wat meer weten wat Branding voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan dan een gratis en geheel vrijblijvende presentatie van een uur! Ik neem je dan mee in de wereld van branding en wat dit voor jou of je bedrijf kan betekenen. Klik op onderstaande button om je gegevens achter te laten, en dan neem ik contact op!


Ik wil meer weten!

"


Na de workshop Personal Branding zat ik boordevol inspiratie. De workshop prikkelt om verder na te denken over vervolgstappen. Sandra geeft heel bruikbare tips. Bijvoorbeeld door het laten uitschrijven van mijn gedachten. Na het uitschrijven zegt ze: deze tekst kun je mooi gebruiken als input voor je nieuwe websitetekst. Lekker praktisch, daar houd ik van." 

Dian van Horrik, Jurist Plus


MKB module - Ontdek het merkverhaal van je bedrijf!

De perfecte (her)start voor iedere onderneming om de communicatie naar een hoger plan te tillen. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van jullie bedrijf? Hoe brengen jullie het bedrijf tot uiting in woord en beeld? En wat betekent dit voor jullie website en sociale media profielen? 

Op deze vragen zullen jullie antwoord vinden tijdens deze module om de ideeën voor jullie merk in kaart te brengen. Een praktische handleiding als basis om jullie eigen merkverhaal te onderzoeken en de eerste ideeën voor een contentplan vast te leggen. Want de aandacht voor je merkverhaal zorgt voor de verbinding intern, en is ook richting stakeholders handig om op consistente wijze te communiceren en in het vizier te blijven. Kortom, het ultieme vertrekpunt om op en authentieke, onderscheidende en consistente wijze als bedrijf te communiceren!

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, jullie merkwaarden en belangrijke merkeigenschappen.  

1x Workshop (ochtend- of  middagsessie) om jullie ideale doelgroep in kaart te brengen; wat zijn de wensen, behoeften en wat weten we van het 'aankoopgedrag' 

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) om jullie merkverhaal verder uit te werken voor deze gekozen doelgroep in een verhaalschema op hoofdlijnen.

Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en een template voor een content planning 2021 om zelf in te vullen

Resultaat: de basis voor jullie merkverhaal voor 1 doelgroep en een verhaalschema op hoofdlijnen (content planning 2021) 

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en teams van professionals 

Indicatieve prijs 2021: 2.250,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie opdrachten krijgen ter voorbereiding van iedere sessie. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Als laatste, vormt een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 


MKB coaching module  De integratie van de communicatiefunctie in je bedrijf  (3 maanden)

Speciaal voor het MKB in de regio Eindhoven en Den Bosch, bied ik coaching aan om de communicatiefunctie in de dagelijkse praktijk beter te helpen integreren. Vaak zie je dat er communicatiesupport wordt ingehuurd en dat daarna de knowhow verdwijnt wanneer het product is afgenomen. Graag help ik dan ook om de communicatie-expertise op te bouwen in jullie bedrijf. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat er iemand gemiddeld voor 0,5 FTE binnen zijn of haar functie wordt vrijgemaakt om aan marketing- & communicatieactiviteiten te besteden. Tevens vormt een ingevuld Business Model Canvas, bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie.

- Coaching sessies voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, kernwaarden en merkkracht

- Visualisatie van jullie merkverhaal en styling 

- Coaching sessies en diverse tussentijdse afstemmingsgesprekken over de rol van communicatie in een bedrijf, het opstellen van een communicatieplan en communicatieboodschappen naar diverse stakeholders, op basis van jullie ideale klant en een zelf uitgevoerd marktonderzoek.

Diverse tools & templates voor de communicatiestrategie, contentplan en brand styling

Prijs: op aanvraag 


Interesse in wat Branding voor jouw bedrijf kan betekenen, maar ben je nog niet overtuigd?

Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek.