l
Maak van je bedrijf een merk

Communicatiesupport - MKB (regio Eindhoven/ Den Bosch)

"Give a man a fish and you feed him for a day; 

teach a man how to fish and you feed him for a lifetime". 

Lao Tzu

 

Communicatiesupport voor het MKB op projectbasis (regio Eindhoven/Den Bosch)

 "Hoe kunnen we onze medewerkers als merkambassadeurs inzetten?"

"Hoe zorgen we ervoor dat we onze doelgroep bereiken?"

 "Wat kunnen we doen om onze bekendheid te vergroten?"

Zomaar wat vragen die mij regelmatig worden gesteld. Want vaak wordt er al veel aan communicatie gedaan, maar is de vraag of men op de goede weg is. Daarom bied ik coaching aan MKB-bedrijven die graag zelf de communicatie willen blijven uitvoeren, maar bijvoorbeeld willen leren met als doel:

- hoe de bedrijfsstrategie te vertalen in een strategisch communicatieplan, of

- hoe samen als team een sterk merk neer te zetten, of

- hoe de communicatiefunctie intern naar een hoger niveau te tillen.

Als communicatiespecialist ben ik daarom op interim basis in te huren.  Voor een branding- c.q. communicatieopdracht, of om voor een korte termijn in een communicatiebehoefte te voorzien, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Tevens bied ik onderstaande standaard modules voor het MKB.

MKB module -  Laat jezelf zien als professional 

Medewerkers zijn het grootste goed van je organisatie. Dat hoef ik je niet te vertellen. Maar wat nu als je je medewerkers ook involveert om aan de bekendheid van je organisatie te werken, en zo meer potentiële klanten benadert. Hoe gaaf is dat? In deze module leer ik jullie hoe dit aan te pakken. 

1x Workshop (ochtend- of middagsessie);  de basics van Personal Branding en ideeën voor de content strategie door individuele medewerkers zelf in kaart gebracht, binnen het kader wat jullie als bedrijf willen uitstralen. 

Inbegrepen: voorbereidende gesprekken voor het 'kader' en de informatiebehoefte van de medewerkers. Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en een naslagwerk voor de medewerkers. 

Resultaat: de opstart voor het bepalen van jullie branding en wat dit betekent voor de individuele medewerkers. Tevens zullen er tips en tools worden gedeeld hoe je medewerkers kunt inschakelen als merkambassadeurs voor de promotie van je bedrijf.  

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en teams van professionals 

Indicatieve prijs: 950,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie voor de sessie opdrachten krijgen ter voorbereiding. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Dit kan bijvoorbeeld ook de officemanager of secretaresse zijn. Als laatste, vormen de waarden van je bedrijf samen met een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 


MKB module - Ontdek het merkverhaal van jullie bedrijf!

De perfecte (her)start voor iedere onderneming om de communicatie naar een hoger plan te tillen. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van jullie bedrijf? Hoe brengen jullie het bedrijf tot uiting in woord en beeld? En wat betekent dit voor de styling van jullie website en sociale media accounts? 

Op deze vragen zullen jullie antwoord vinden tijdens deze module om de ideeën voor jullie merk in kaart te brengen. Een praktische handleiding als basis om jullie eigen communicatiestijl te onderzoeken en de eerste ideeën voor een contentplan vastleggen. Kortom, het ultieme vertrekpunt om op en authentieke, onderscheidende en consistente wijze als bedrijf te communiceren!

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, jullie merkwaarden en belangrijke merkeigenschappen.  

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) om jullie merkverhaal verder uit te werken voor 1 gekozen doelgroep in een verhaalschema op hoofdlijnen (contentplan)

Tevens ontvangen jullie informatie over de basics van Personal Branding en templates voor contentcreatie om zelf in te vullen

Resultaat: de basis voor jullie merkverhaal en een verhaalschema op hoofdlijnen (contentplan) 

Doelgroep: dienstverlenende kleinbedrijven en teams van professionals 

Indicatieve prijs: 1450,- (excl. btw en reistijd). Houd er rekening mee dat jullie voor iedere sessie opdrachten krijgen ter voorbereiding. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt/is van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Als laatste, vormt een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie. 


MKB coaching module  De integratie van de communicatiefunctie in je bedrijf  (3 maanden)

Speciaal voor het MKB in de regio Eindhoven en Den Bosch, bied ik coaching aan om de communicatiefunctie in de dagelijkse praktijk beter te helpen integreren. Vaak zie je dat er communicatiesupport wordt ingehuurd en dat daarna de knowhow verdwijnt wanneer het product is afgenomen. Graag help ik dan ook om de communicatie-expertise op te bouwen in jullie bedrijf. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat er iemand gemiddeld voor 0,5 FTE binnen zijn of haar functie wordt vrijgemaakt om aan marketing- & communicatieactiviteiten te besteden. Tevens vormt een ingevuld Business Model Canvas, bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie.

- Coaching sessies voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, kernwaarden en merkkracht

- Visualisatie van jullie merkverhaal en styling 

- Coaching sessies en diverse tussentijdse afstemmingsgesprekken over de rol van communicatie in een bedrijf, het opstellen van een communicatieplan en communicatieboodschappen naar diverse stakeholders, op basis van jullie ideale klant en een zelf uitgevoerd marktonderzoek.

Diverse tools & templates voor de communicatiestrategie, contentplan en brand styling

Prijs: op aanvraag 


Interesse in wat Branding voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een gratis oriënterend gesprek.