l
Maak van je bedrijf een merk

Communicatiesupport - MKB (Eindhoven/ Den Bosch)

"Give a man a fish and you feed him for a day; 

teach a man how to fish and you feed him for a lifetime". 

Lao Tzu

 

Communicatiesupport voor het MKB op projectbasis (regio Eindhoven/Den Bosch)

"Doen we het goed om onze doelgroep te bereiken?"

"Wil je met ons communicatieplan meekijken?"

"Wat kunnen we beter doen om onze doelgroep aan te spreken?"

Zomaar wat vragen die mij regelmatig worden gesteld. Want vaak wordt er al veel aan communicatie gedaan, maar is de vraag of men op de goede weg is. Daarom bied ik coaching aan MKB-bedrijven die graag zelf de communicatie willen blijven uitvoeren, maar bijvoorbeeld willen leren:

- hoe hun strategie te vertalen in een strategisch communicatieplan, of

- hoe samen als team een sterk merkverhaal neer te zetten, of

- hoe de communicatiefunctie van een officemanager naar een hoger niveau te tillen.

Als communicatiespecialist ben ik daarom op interim basis in te huren.  Voor een branding- c.q. communicatieopdracht, of om voor een korte termijn in een communicatiebehoefte te voorzien, bijvoorbeeld ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Tevens bied ik onderstaande standaard modules voor het MKB.

 

Coaching MKB basismodule - Ontdek jullie merkverhaal!  

De perfecte (her)start voor iedere onderneming om de communicatie naar een hoger plan te tillen. Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van jullie bedrijf? Hoe brengen jullie het bedrijf tot uiting in woord en beeld? En wat betekent dit voor de styling van jullie website en sociale media accounts? 

Op deze vragen zullen jullie antwoord vinden tijdens deze module om de ideeën voor de 'brand identity' in kaart te brengen. Een praktische handleiding als basis om jullie eigen communicatiestijl te onderzoeken en de eerste ideeën voor een contentstrategie in vast te leggen. Kortom, het ultieme vertrekpunt om authentiek en consistent te communiceren!

Inhoud MKB Basismodule

1x Coaching (ochtend- of middagsessie) voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, jullie merkeigenschappen en stijlkenmerken.  

1x Coaching (ochtend- of middagsessie) om jullie merkverhaal verder uit te werken voor 1 gekozen doelgroep

1x Workshop (ochtend- of middagsessie) om de eerste aanzet van jullie verhaalschema en contentcreatie voor jullie ideale doelgroep te bespreken.

Tevens ontvang je informatie over de basics van Personal Branding, templates voor contentcreatie en  een 'brand identity guide' om zelf in te vullen

Resultaat: de basis voor je eigen 'brand style' en een verhaalschema op hoofdlijnen (contentplan) 

Doelgroep: kleinbedrijven en teams van professionals tot 8 personen

Indicatieve prijs: 950,- (excl. btw, reistijd en interviews c.q. individuele gesprekken). Houd er rekening mee dat jullie voor iedere sessie opdrachten krijgen ter voorbereiding. Tevens heb ik een contactpersoon nodig die de eigenaar wordt van de communicatie en de afstemming intern faciliteert. Als laatste, vormt een ingevuld Business Model Canvas, recent bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie.

 

Onderstaande module is tot nader orde komen te vervallen i.v.m. de coronacrisis.

Coaching - MKB module  De integratie van de communicatiefunctie in je bedrijf  (4 - 5 maanden)

Speciaal voor het MKB in de regio Eindhoven en Den Bosch, bied ik coaching aan om de communicatiefunctie in de dagelijkse praktijk beter te helpen integreren. Vaak zie je dat er communicatiesupport wordt ingehuurd en dat daarna de knowhow verdwijnt wanneer het product is afgenomen. Graag help ik dan ook om de communicatie-expertise op te bouwen in jullie bedrijf. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat er iemand gemiddeld voor 0,5 FTE binnen zijn of haar functie wordt vrijgemaakt om aan marketing- & communicatieactiviteiten te besteden. Tevens vormt een ingevuld Business Model Canvas, bedrijfsplan of marketingplan het vertrekpunt voor de communicatie.

- Coaching sessies voor de analyse van het "DNA" van jullie bedrijf, kernwaarden en merkkracht

- Visualisatie van jullie verhaal en styling 

- Coaching sessies en diverse tussentijdse afstemmingsgesprekken over de rol van communicatie in een bedrijf, het opstellen van een communicatieplan en communicatieboodschappen naar diverse stakeholders, op basis van jullie ideale klant en een zelf uitgevoerd marktonderzoek.

Diverse tools & templates voor de communicatiestrategie, communicatieplan & contentcreatie & brand styling

Indicatieve prijs: 2250,- (excl. btw, reistijd en interviews) 


Interesse in wat Branding voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem dan contact met me op voor een gratis oriënterend gesprek.