l
Maak van je bedrijf een merk

Vragen en antwoorden over (Personal) Branding


Wat is Personal Branding?

Personal Branding betekent jezelf of je bedrijf als een merk in de markt zetten. Doel hiervan is je bekendheid te vergroten en merkvoorkeur te creëren. Oftewel, de 5e P van Promotie. Door in 'branding' te investeren, werk je bewust aan een authentiek, betrouwbaar en consistent beeld bij jouw doelgroep, zodat je 'top of mind' bent als ze jouw product of dienst nodig hebben, of jou als leverancier overwegen. Of ze uiteindelijk voor jou gaan kiezen is van meerdere factoren afhankelijk, maar de klantreis begint altijd bij je bekendheid als merk.

Personal branding geeft je de juiste focus om jezelf als expert te profileren: wie ben jij en waarom zou men voor jou als dienstverlener kiezen? Door ook je persoonlijkheid te integreren in het merkverhaal naar je doelgroep creëer je voorkeur op basis van je karakteristieke eigenschappen als dienstverlener. Deze 'merkeigenschappen' zet je bijvoorbeeld in om de juiste thema's te bepalen voor de communicatie naar je doelgroep(en). 

Personal branding en je unieke waarde
Wat maakt jou uniek?


Waarom is personal branding belangrijk voor je bedrijf?

Met (Personal) Branding beoog je het volgende te realiseren voor je communicatie:

-Scherp te formuleren wat je brand identity oftewel je 'merkidentiteit' is, en hiermee ook je merkkwaliteiten en specifieke (product-) eigenschappen zijn, en ja zelfs je unieke propositie naar de markt (USP). Doel hiervan is om de juiste doelgroep aan te speken.

-Concreet te maken welke waarde je biedt voor je ideale doelgroep

-Uiteindelijk precies te verwoorden waarom je dienst speciaal is , en waarom dus voor jou of je bedrijf te kiezen te midden van de concurrentie.


Wanneer personal branding toepassen?

-Als je je zichtbaarheid wilt vergroten als coach, adviseur of expert(s) om nieuwe klanten te werven

-Vertrouwen wilt creëren bij je ideale doelgroep

-Jouw onderscheidende merkkracht wilt leren communiceren in woord en beeld

-Een positieve reputatie wilt bij potentiële klanten, zowel online als offline

Werken aan je merkbekendheid
Groeien als ondernemer


Voor wie is personal branding geschikt?

Voor iedere dienstverlenende professional of team van professionals, die authentiek en consistent zich wil(len) profileren.


Meer weten?

Neem dan contact met me op voor een gratis kennismaking!