l
Maak van je bedrijf een merk

Vragen en antwoorden over (Personal) Branding


Wat is Branding?

Branding betekent jezelf of je bedrijf als een merk in de markt zetten. Doel hiervan is je bekendheid te vergroten en merkvoorkeur te creëren. Oftewel, de 5e P van Promotie. Door in 'branding' te investeren, werk je bewust aan een authentiek, betrouwbaar en consistent beeld bij jouw doelgroep, zodat je 'top of mind' bent als ze jouw product of dienst nodig hebben, of jou als leverancier overwegen. Of ze uiteindelijk voor jou gaan kiezen is van meerdere factoren afhankelijk, maar de klantreis begint altijd bij je bekendheid als merk.

Personal branding geeft je de juiste focus om jezelf als expert te profileren: wie ben jij en waarom zou men voor jou als dienstverlener kiezen? Door ook je persoonlijkheid te integreren in het merkverhaal naar je doelgroep creëer je voorkeur op basis van je karakteristieke eigenschappen als dienstverlener. Deze 'merkeigenschappen' zet je bijvoorbeeld in om de juiste thema's te bepalen voor de communicatie naar je doelgroep(en). 


Waarom is branding belangrijk voor je bedrijf?

Met (Personal) Branding beoog je het volgende te realiseren voor je communicatie:

-Scherp te formuleren wat je brand identity oftewel je 'merkidentiteit' is, en hiermee ook je merkkwaliteiten en specifieke (product-) eigenschappen zijn, en ja zelfs je unieke propositie (USP)

-Concreet te maken welke waarde je biedt voor je ideale doelgroep

-Uiteindelijk precies te verwoorden waarom je dienst speciaal is , en waarom dus voor jou of je bedrijf te kiezen te midden van de concurrentie.


Wanneer word branding toegepast?

-Als je je zichtbaarheid wilt vergroten als expert(s) om nieuwe klanten te werven

-Jouw/jullie onderscheidende merkkracht wilt leren communiceren in woord en beeld

-Een positieve reputatie wilt opbouwen bij potentiële klanten, zowel online als offline


Voor wie is branding geschikt?

Voor iedere dienstverlenende professional of team van professionals, die authentiek en consistent zich wil(len) profileren.


Meer weten?

Neem dan contact met me op voor een gratis kennismaking!